google-site-verification: googled5f28308841e9d83.html

Over mij

Tonny van der Linden is de naam, 53 jaar, ik ben opgegroeid in Rotterdam, en woon al weer flink wat jaren in de omgeving van Nijmegen. 

Het zat al vroeg in me. Als jong meisje in de  schoolbanken was ik al bezig met kleur, verf en  vouwblaadjes. Het waren de tachtiger jaren waarin ik opgroeide, met knallende kleuren, knellende kleding en modieuze materialen/ stijlvolle stoffen. Mijn creativiteit kon niet op, ik schilderde en werkte graag met pastelkrijt op papier.

“Tonny heeft voor het project Oud-Standing Heiloo van Stichting De Buitenkans een viertal workshops gegeven: Kruip in de huid van…. De deelnemers (ouderen) schilderden onder begeleiding van Tonny volgens de stijl van de kunstenaars. Zo zijn onder andere Rembrandt en Gustav Klimt aan bod gekomen. De workshops waren erg populair en de resultaten prachtig! Ik hoop in de toekomst vaker met Tonny samen te kunnen werken.”
Caroline Oostveen

Mijn ervaring

Na de jaren ’80 ging ik verder het creatieve pad op. Ik volgde de lerarenopleiding tekenen en schilderen. Vanuit een atelier in een oud schoolgebouw maakte ik schilderijen,  muurschilderingen en logo-ontwerpen. Later ging ik aan de slag als activiteitenbegeleidster bij ouderen en volgde de opleiding tot creatief therapeut. Ik werd steeds meer gevraagd om korte workshops te geven in het land aan volwassenen. Daaruit ontstond mijn werkwijze “kruip in de huid van de kunstenaar”. In twee uur een Rembrandt! Een groot succes. Tijdens de lockdown heb ik deze lessen opgeschreven en zo ontstond de kunstkoker. Een les met de materialen om thuis te maken. Er liggen alweer nieuwe ideeën op de plank voor de kunstkoker.